bli gammal?...

Länge sen jag var här nu.. Kan ju ha att göra med att jag inte har ett skvatt att säga. Frågan är ju om jag har det nu, tror egentligen inte det.
Jobbar o sliter på en dagverksamhet för dementa. Har just fått flytta den till en annan byggand pga ombyggnad där vi egentligen ska vara. Vi hade tur och hamnade i den delen av huset som har utsikt över grönområde och en bit av Bråviken. Hade vi fått vara på andra gaveln hade det blivit utsikt över kyrkogården. Det hade blitt lite jobbigt och ironiskt på samma gång; jobba med gamlingar och se ut över kyrkogården....

Pratade med en annan dam idag som kör bil. Hon förklarade att hon alltid håller hastighetsgränsen, fast hon vet att de som åker bakom blir irriterade. Hon menade att om hon förlorade körkortet så kunde hon inte ta om det, dels för åldern, men även att hon inte skulle ha en chans att klara det för att det finns så mycket nya regler och märken som hon inte kan... Eeeh.. okej. Det låter ju... tryggt.

Läste i tidningen häromdagen att det finns (eller är på planeringsstadiet att det ska komma) en tjänst som går ut på att ett företag ringer upp dina nära och kära. Du vet, gamla mormor, mamma eller pappa som är ensamma och börjar komma upp i åren.  
Det där samtalet man gör någon gång i veckan eller i månaden som tar ungefär 10 minuter och kompenserar att man inte hade tid att komma o hälsa på i helgen -igen.
Det ska man alltså kunna leja nån annan att göra, för att det är så jobbigt att göra det själv... fyfaan vart är vi på vääg? Hur ska det bli när en annan blir gammal, om jag nu får bli det? Kommer man överhuvudtaget få se levande människor eller kommer tillomed maten på posten? En städrobot kommer en gång i veckan och sveper över huset? En annan robot torkar en i arslet efter toabesök. All kontakt med andra människor är via nätet som mail och chatt. Eventuell telefonkontakt är via röststyrd automatisk grunka som iallafall inte fattar vad det är man säger. I affärerna finns ingen personal, allt sker med maskiner av olika slag. Självscanning och betalning med kort man drar själv i kassan. En robotröst som säger "tack-för-besöket-välkommen-åter" i ett enda tonläge.

Åh vad jag längtar efter att bli gammal.

RSS 2.0