65 lådor....

....än så länge. Tror inte det blir många fler, känns som att jag har koll på läget nu. Vilket jag iochförsig har sagt många gånger, i många situationer, när jag inte haft en aning egentligen.. Men det låter ju bra iallafall.

Några timmar till uppkopplad, sen lever jag livet offline några dagar. Man kan tydligen inte koppla in bredband innan telefonen är inkopplad. Och den behöver hjälp av en tekniker på plats för att kunna kopplas in. Tydligen. Vad det nu ska vara bra för, i detta IT-samhälle vi lever.  Är ju inte en koja i skogen jag ska till, hade det varit så, så hade jag haft större förståelse.
Men vem behöver internet när 65 flyttkartonger står och skriker "PACKA UPP OSS DIN SLÖHÖG!!!"?..

Hursomhelst, ska bli skönt med en fast punkt i tillvaron igen. Trots att den kommer bli ett litet "här-är-vi-normala-ingen-vågar-sticka-ut"-tänkande samhälle med blott dryga 1000 invånare eller vad det kan vara nu för tiden.

Det finns någon....

...Som har tagit ledigt fredag och måndag för att sitta på ett tåg sammanlagt 31.5 timme nästa helg... Allt för att träffa lilla jag.. Det värmer.

Livet i en låda


Är en rackare på att smälla upp flyttkartonger vid det här laget.. Den första trasslade jag in mig i. Likaså den andra.. Men sen gick det av bara farten. Farten som för övrigt är borta för tillfället. Just nu känns det bara ändlöst, hur blev det så här? När har jag samlat på mig allt detta SKIT jag uppenbarligen äger? Och uppenbarligen inte behöver eftersom jag inte ens visste att jag hade hälften av det.

Spackel med utgångsdatum alltför längesedan, en skvätt färg i en 5-litershink.. Jo men det är ju precis vad man vill samla på lager.. Ut med skiten bara! ....så vi kan fylla på med annat värdelöst skräp istället...

Läser för övrigt, med stort intresse, Helena Sandklefs blogg. En tjej/kvinna med perspektiv på det mesta, rak i sina åsikter, men ödmjuk och öppen inför andras.

Se där ja, DumDum fattade för första gången att man kan länka i sin egen text. Bättre sent än aldrig. Bara för det så gör vi en till... Hon har en sambo med.. En vass intelligent kille som också har en åsikt om det mesta.

Svenskt skolfoto erbjuder retuschering av bilder

Det är ju bara för härligt.
Klart vi ska börja pressa barnen redan från början, och påminna dom om att det är utseendet som räknas, skavanker kan tas bort, påsar under ögonen bli osynliga, lite mer färg i ansiktet kan vi trolla dit..

Det hela började, vad jag förstod, med att föräldrar ville ta bort blåmärken, skrubbsår och liknande på sina småbarn. Dom är barn för fan! Friska barn ser ut så! Dom RÖR på sig!

Spela inte förvånade när barnen vill ha en plastikoperation i julklapp.
Nä nu ska jag gå och lägga make-up på min 5-åring.

the rensning goes on..

...och har fastnat på vägen några gånger bland gamla skolpapper, foton, tidningar och annat jag inte visste att jag hade..

Kom sedan till ett års uppsättning av "Vi Föräldrar".. Blir smått spyfärdig när jag, 7 år senare, inser att jag la alldeles för stor vikt vid vad som skrevs i den tidningen.
De har mycket bra att komma med, tveklöst. Men som 20-årig nybliven mamma satte jag alltför stor tilltro på allt som skrevs där. Det var nog mer än en gång mina egna värderingar och sunda förnuft sattes åt sidan för att följa råden som gavs. Råd som sedan ändrades till det motsatta för att någon forskat vidare, eller blivit sponsrad, vad vet jag.

'Bättre sent än aldrig' tänker jag och slänger det i den växande högen märkt "brännbart".



konversation på kvällskvisten...

knak i trappen av små barnfötter på väg ner... Albin kommer in i vardagsrummet.

-Du ska sova nu. Vi har ju sagt God Natt.
-Men jag kan inte sova. Spindlarna väcker mig.
-Spindlarna?
-Ja, dom i väggarna....
-Nä men vet du vad? Dom sover så här dax. Dom är vakna på dagen...
(Tystnad, eftertänksam sådan)
-Ja. Dom snarkar så högt att dom väcker mig...

funderar...

Körde bakom en bil idag. Det gör jag ganska ofta. Den här var lite egendomlig på flera sätt. Inte bilen kanske, men föraren.. För det första så missade han en detalj för några år sen.. Det blev högertrafik i vårt land. Inte vänster eller mitt-på-vägen-skifta-till-höger-skifta-tillbaka-till-vänster-trafik. Vidare höll han en snitthastighet på 55 km/h på 70-väg... Men hans egendomliga körstil gjorde att jag valde att stanna bakom honom, hade ingen lust att bli nerprejad i diket just idag.
När man ligger och såsar bakom någon i det tempot blir man ju ganska uttråkad.. Jag blir det iallafall. Man hinner med att lägga märke till saker. Jag la då märke till att han hade en drömfångare hängde i backspegeln.. Kunde inte låta bli att fundera på hur fan man tänkte där... Om han, vilket jag inte skulle förvånas över, somnar vid ratten, är det ju ingen fara, för han har ju en drömfångare?... Eeeh.. Kanske inte det första man tänker i det läget... Men det är ju jag det...

Vidare funderar jag FRA... Tycker inte om det serru... så jag kan inte låta bli.. bombhot, Al-qaida, terrorism, Bin Laden, Tomten...

såDÄRja.

söndag.

Jodå, kräftskivan på jobbet gick bra.. Jag jobbar alltså på ett boende för dementa.. Inte alltid självklart att saker o ting går som man själv har tänkt sig när man ska hitta på något utöver det vanliga. Men det gjorde det igår som sagt.. De sörplade och åt, några tog en snaps, andra ett glas vin.. Några både och. Många minnen väcktes till liv.. Skivor de varit på genom åren, en del rumsrena, andra inte. Tjuvfiskande grannar och syskon. Aldrig de själva inte.

Kunde inte undgå tanken att det skulle ju onekligen vara smidigt, alltså för en själv med, att ha en rullator eller rullstol efter en blöt kväll på krogen.. Bara att rulla hemåt liksom.. Och så mycket man kan få plats med på en rullator, om man packar den på ett bra sätt alltså.. Tål att funderas på.

faan va skönt!!!

...att ha börjat.. ta tag i det.. livet.. flytten.. packeriet. Rensar lådor och skåp på löpande band idag, så förbannat mycket skit man samlar på sig!!

Skönt att vara hemma igen också.. Under min vistelse på vandrarhemmet höll jag på att krevera 6 gånger, avlida 3 och skrika rakt ut 7 gånger om dagen. Samtidigt smög en känsla av ohygglig lust att ha ihjäl nån på några gånger om dagen. Ensam med två barn på vandrarhem är ingen höjdare.. Ensam med två barn i en liten håla och med ihållande spöregn, med vandrarhem eller mamma som enda ställe att ta vägen, är döden. Prova inte det om du kan undvika det.

Som sagt, skönt att vara hemma. Skönt att jobba. Faktiskt. Ska ha kräftskiva med de boende i helgen, ska bli intressant.

Kärleken damp ner under sommaren förresten! Som från ingenstans (bokstavligt talat nästan) kom han.. Stod i dörrhålet klockan tre en fredagsmorgon. Jaha, hej.. Så det är du som är Kärleken? Ja men då går vi väl och lägger oss då. Kan ju prata mer imorgon. Ska vi dela täcke? Ja det är klart. Hej, Karin heter jag förresten. God natt då.
Ungefär så gick det till. Sen blev han kvar i mitt liv.. Han ska bara sälja ett hus först.. Sen blir vi familj. På riktigt. I nya lyan. I lilla hålan. Men det spelar ganska liten roll när man har rätt sällskap.

Märkligt är det, det där livet.

rapport...

..från livet. Senaste nytt i mitt alldeles fullspäckade meningsfulla liv är att hyddan är fixad! Jepp, det blir en radhuslägenhet... Hej Svensson.
Bor lite.... primitivt just nu. På vandrarhem, jovars.. Jag och 2 barn, livet leker.. Har flytt fältet och är hemma en sväng nu, står inte uuuut!!! Det får vara värt att åka dom milen det innebär imorgon att lämna barn till skola och dagis på nya stället.
Jobba i helgen. Bo och rensa här hemma. Började idag, på norrlands-vis, med stora garderoben... Det resulterade i 2 högar: En Kan-Va-Bra-Å-Ha- hög och en De-Ä-Ba-O-Schläng-hög.

Fortsättning följer dårå i helgen.. På just den delen.



RSS 2.0