katt...

Föreställ dig:
En katt, denna graciösa smidiga varelse, landar alltid på alla fyra tassar, no matter what. Smyger obemärkt fram, väntar timtals för the right moment, innan hon fångar sitt byte. Bär stolt sin svans högt, låter sig inte nedlåtas att komma till dig bara för att DU vill det.

Sudda nu ut den bilden. Föreställ dig ett mysmongo personifierat (kattifierat). En ganska klumpig, men ändock söt, krabat som inte skulle överleva många dagar i det vilda vid den första anblicken. Det är min katt det.

Fåtöljen: På ryggstödet ligger en filt. På filten ligger ett reklamblad, av sånt där halkigt papper. Storleken är ungefär ett A4. Katten spanar in, bestämmer sig för att vila en sväng. Hoppar upp på reklambladet, gör allt för att inte ta mer plats än just ett A4. Lyckas ganska bra, kurar ihop sig och ser ganska mysig, men lite dum, ut. Somnar lite för djupt.. Slappnar av lite för mycket... Reklambladet börjar glida ner... Allt går så sakta, men tillräckligt fort för att katten inte ska hinna reagera innan det är för sent. Vaknar nåntsans mitt i fallet mot golvet, sprattlar febrilt för att komma på rätt köl, men misslyckas totalt och hamnar på sidan innan hon snabbt kan resa sig, skaka på sig och se riktigt dum ut. Riktigt dum. Det kan ju också haft att göra med att hennes matte skrattade så hysteriskt att hon nästan tappade andan...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0