Utvecklingssamtal

Var på utvecklingssamtal med Tove och hennes lärare igår.
Pratade runt problemen att koncentrera sig att läsa, skriva och räkna och hur man kan komma til lösning med det. Det blir ett "åtgärdsprogram" för henne, som konkret innebär att det finns på papper att hon behöver extra hjälp och handledning med skolarbetet, och därför får det.

Lärare och jag verkade ganska överens om att det är ju bättre att ta tag i det nu, än att komma på när hon går i femman att hon ligger långt åt helvete efter alla andra, eller mot vad som förväntas av henne.
Intill klassrummet finns ett litet rum som hon får sitta i när hon känner att det är svårt att koncentrera sig på det hon ska, främst under timmarna med egen planering. Man förväntar sig alltså att 8-åringar ska fixa att planera en timme om dagen vad de ska jobba med. Alla utom Tove förstås, som alltid är efter i de "viktigaste" ämnena, matte och svenska. Men det kanske är jag som är gammalmodig eller vad det kan bero på, som inte tror på deras förmåga. Elevernas alltså, att fixa den uppgiften.

I övrigt genomsyrades samtalet av bristen på resurser, såväl som mänskliga som andra. Det spelar ju ingen större roll hur engagerade lärarna är och vilket brinnande intresse de har, när det inte finns utrymme för dem att genomföra det i verkligheten...

Kommentarer
Postat av: Linda

Halloj:) Har du med en sån här dagboksliknandeallakantittai-sida:) Hoppas allt är bra med er..ni kommer o hälsar på när ni har tid förstås:) Vi finns kvar..hehe:) Ha det kalas!!

2008-10-16 @ 16:41:59
URL: http://lindisk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0